Meny
Varukorg

Inspiration

INSPIRATION - INRED HEMMETS VÄGGAR

Inspirerande tips och förslag på väggdekoration, fotokonst och trendiga tavelväggar

SwedeArts inspiration är du! Vi inspireras av våra kunder som skickar in bilder och ni är supernöjda med uppsättningar och kollage av tavlor. Därför kommer vi nu ta fram en sida med bilder på inramade posters från våra nöjda kunders hem. Här kommer vi även tagga er med @instragram för er som önskar. Skicka in dina bilder på dina tavlor och posters från SwedeArts till oss på info@swedearts.se


Stort tavelset i fokus på väggen!

Uppdelade tavlor som primärt motiv i centrum av din tavelvägg
Här på SwedeArts utgår vi ifrån att ha ett motiv i fokus på en vägg. Oavsett om det är en tavla som är del av ett tavelkollage eller om det är fristående. Vi erbjuder ett stort sortiment av uppdelade tavlor och motiv i flera storlekar som är perfekt som kärna och tyngdpunkt i en tavelvägg och såklart helt fristående. Förutom enkla posters inriktar vi oss främst på motiv som är uppdelade i två, tre eller fyra delar, både liggandes och stående. Ett sådant tavelset räcker som tavelvägg om du väljer en av de större storlekarna då det kan täcka hela väggen, men väljer du de mindre storlekarna blir det fint med flera enklare motiv runtom. När du valt vilket motiv som ska vara i fokus på din tavelvägg blir det genast enklare att hitta snygga motiv som passar runtom den utvalda tavlan.

Fokus på En primär tavla
Den tavla du valt ut som "stomme" i ditt tavelkollage kan urskilja sig från mängden, eller ännu hellre; borde urskilja sig från mängden. D.v.s att tavlan i fokus kan t.ex vara oerhört färggrann medan de övriga planscherna och motiven är svartvita, eller tvärtom. Den primära tavlan på din vägg kan vara väldigt mörk i färgerna medan de övriga motiven är ljusa och enkla i färger och detaljer. Ett annat exempel vi rekommenderar är att ha ett fint naturmotiv, havsmotiv eller stadsmotiv i fokus och omge detta primära tavelset med enkla texttavlor, fina kärleksbudskap och citat.Tavelset med ett motiv
Våra tavelset är tillverkade i högkvalitativt premium papper och vi använder oss av olika sorters papper som passar till olika typer av motiv. Vår inriktning är tavlor och posters med ett och samma motiv uppdelat i flera posters. Vi har posters med motiv i 1-4 delar i flera storlekar. T.ex sträcker sig våra tavelset i 4 delar (liggandes) hela 91cm x 4 plus mellanrum som rekommenderas till ca 5cm. Det blir alltså hela 379cm medan den fyrdelade och liggandes tavlan i vår minsta storlek A3-format sträcker sig 42cm x 4 plus mellanrum som rekommenderas till 3,5cm. Det blir inte heller så litet, nämligen hela 178cm. Mellanrummen är viktigt att ha för att motivet ska se proportionerligt ut då motivet är anpassat för att hängas upp med mellanrum. Däremot spelar det inte någon större roll hur breda ramarna är eftersom motivet redan är utskuret i proportion till avståndet mellan tavlorna.

Ett tavelset är också riktigt snyggt att komplettera din tavelvägg med. Som vårt exempel nedan kan du lägga fokus på ett tvådelat tavelset i färg (t.ex blått eller turkost) och ha enklare svartvita posters runtom. I detta exempel så har de övriga tavlorna endast svartvitt som gemensam nämnare vilket kan räcka i de flesta fall.

Tavelvägg och tavelkollage
Det är populärt att pussla ihop sin egna tavelvägg med snygga motiv i framförallt svartvitt. Du finner hundratals snygga och svartvita planscher och prints på SwedeArts. Billigt och alltid gratis frakt inom Sverige. Att skapa sin egna personliga tavelvägg blir allt mer och mer populärt. Du kan variera motiv med bilder på prylar du gillar till platser över världen du varit på eller städer du drömmer om att åka till.

Ett annat tips är att inrikta sig på en eller kanske två färger och isåfall variera dessa. Som du ser nedan är det snyggt att ha en färg som gemensam nämnare. Sedan spelar det faktiskt inte speciellt stor roll vad motiven föreställer. Det kan också vara snyggt att ha ett svartvitt tavelset någonstans i mitten av din tavelvägg.Posters och tavlor ovanför TV'n
Vi har ett stort sortiment av tavlor i tre delar med ett och samma motiv. Ovanför en TV rekommenderar vi alltid ett motiv som är diskret och harmoniskt i mörka färger. Ett tavelset med fotografi av vacker natur med dimma och mystik är alltid snyggt i alla hem. Självklart passar en stor tredelad panoramabild av t.ex skyskrapor och stadsmotiv över tv'n lika bra.

På bilden ser du en tredelad tavla med ett av våra mörka motiv med rymden och "Vintergatan" Milky Way Galaxy.

Tavlor med motiv över soffan
Vi rekommenderar alltid en stor fin tavla i flera delar ovanför soffan i vardagsrummet. En stor tavla över soffan som är tvådelad eller tredelad är storsäljare. Snygga motiv med mycket energi eller stillsamma naturbilder. Även svartvita tavlor med färg har visat sig vara trendigt. Nedan ser du ett svartvitt motiv med röd färg. Motivet föreställer en illustration av en vacker kvinna, målad och sminkad i mexikanska "Los Muertos"-temat.

Vi erbjuder många olika tredelade motiv som t.ex vackra blommotiv, läskiga dödskallar, bergstoppar, kärlek och hjärtan och svartvita motiv med en skvätt färg, som exempelvis stadsmotiv med skyskrapor i svartvitt och turkos himmel.Tavelkollage i hallen
I hallen kan man nästan alltid finna plats på en vägg för ett väggkollage. Det som är kul med en tavelvägg är att man aldrig behöver vara klar med den. Du kan utveckla den allteftersom och bygga på den eller byta ut planscher som du kanske tröttnat på med tiden. Det kan vara ett litet projekt i heminredningens vardag. En tavelvägg i hallen är också uppskattat för dina gäster och behagligt för ögonen medan de står och väntar på att du ska bli klar med att föna håret eller liknande. En tavelvägg kan alltså gynna dig i din vardag och släppa lite på stressen hos både dig och dina vänner.

Variera och blanda posters på olika sätt. För det första behöver alla motiv inte ha samma sorts ramar. Du kan variera med olika tjocklekar eller färger men snyggast blir det om din tavelvägg ändå har någon sorts röd tråd som exempelvis svartvita motiv, enkla fashionposters med text och citat, motiv med Afrikanska djur som elefanter, giraffer, zebror och lejon eller i all enkelhet vackra naturbilder. Du kan också variera olika ramar med våra snygga affischlister i trä. Dessa finns att hängas med läderband eller så monteras dem direkt med skruv i väggen. Vi har två olika modeller av affischlister. En där du skruvar åt motivet med insektsnyckel, och en där du klämmer fast affischen med hjälp av starka magneter.

Panoramatavlor i fyra delar för vardagsrummet
Med våra fyrdelade tavelset och posters kan vi erbjuda Sveriges största tavlor i bredd på den kommersiella plattformen. En fyrdelad tavla med ett och samma motiv är riktigt snyggt att inreda nästan vilket rum som helst med. Vardagsrummet är utmärkt att sätta upp dessa breda panoramatavlor i. Väljer du våra största storlekar så kan det sträcka sig över hela din vägg. Visst kan det vara snyggt med 4 olika motiv på tavlor men då får man inte samma sammanhållning som man får när det är ett och samma motiv i flera delar. Detta är inte bara ett originellt inredningsval utan också väldigt prisvärt. Skrolla gärna igenom sidan med fyrdelade tavlor och se priserna! Mellanrummet mellan tavlorna väljer du själv men vi rekommenderar 3-6 cm mellan ramarna. Motiven är skurna på så sätt att det blir helt klart snyggast att ha lite mellanrum mellan tavlorna.

Stor tavla över sängen i sovrummet
Drömlika posters och romantiska tavlor som passar perfekt ovanför en säng eller över TV i sovrummet. Vi erbjuder hundratals motiv med olika teman och känsla som passar för inredning i ditt sovrum. En stor och fin tavla över eller framför sängen lyfter väggarna i sovrummet. I sovrummet rekommenderar vi motiv med varma färger och även känsla av mystik. Våra tredelade tavlor passar perfekt i sovrummet. Här finner du vackra, svartvita skogsbilder, färgglada naturmotiv med sjöar och turkosa havsmotiv men även coola abstrakta tavlor och mörka, läskiga motiv med dödskallar för den som inte är rädd för mardrömmar.

Liggandes tavlor i tre delar ger en cool panorama effekt och sträcker sig väldigt långt i bredd i jämförelse med våra stående motiv. Ett tredelat och liggandes motiv sträcker sig upp till nästan 3 meter i bredd. Dessa är snygga att placera högt över sängen. Sedan kan det bli riktigt snyggt att skapa en tavelvägg runtom den tredelade tavlan. Till en stor tavla som är 61x91cm x 3, kan det bli fint med mindre och enklare posters i storlek A3 både liggandes och stående runtom. Om det tredelade motivet är i färg, kan det vara snyggt att fylla ut med svartvita posters runtom.

Tavelvägg med stadsmotiv
Posters med motiv av landsmärken, stadsnamn, skylines och skyskrapor
Att fylla upp en hel vägg med snygga stadsmotiv blir inte svårt om du handlar hos SwedeArts. Vi har hundratals snygga posters med olika sorters stadsmotiv från världens alla hörn. Framförallt finner du motiv från världens storstäder. Olika bilder på fina gator från städer, Hollywoodskylten i Los Angeles, Flera poster med motiv av Eiffeltornet i Paris, Big Ben i London, Frihetsgudinnan i New York men också stora posters i flera delar med fotografier tagna med flygplan och helikopter av skyskrapor och skylines. Vi har även posters med fina motiv från svenska städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och textposters med stadsnamn.

Posters med mörka stadsmotiv
Många av våra stadsposters har fotografier tagna under kväll och nattid. Inred sovrummet eller vardagsrummet och få en mysig stämning i hemmet med mörka stadsmotiv där stadsljus och lyktstolpar står för det övervägande ljuset i bilderna. Vi erbjuder vanliga storlekar på posters med stadsmotiv om natten, men också många stora och panoramaposters som sträcker sig upp till nästan fyra meter i bredd på väggen. Dessa blir riktigt snygga att ha över en TV eller soffan i vardagsrummet. De flesta stadsmotiven vi har är svartvita och därmed enkelt att inreda med då man inte behöver tänka för mycket på att tavlan ska matcha med resten av inredningen. Finner du dock ett motiv i färg, fast du vill ha en annan nyans eller färg? Hör av dig till oss så kollar vi om vi kan ändra färgen så den passar i ditt hem och rum.Tavelvägg med Afrikanskt tema
På SwedeArts kan du enkelt bygga ihop och skapa din egna och originella Afrikainspirerade tavelvägg. Våra Afrikanska motiv och tavlor bygger mycket på djurliv och vacker, exotisk regnskog, savann och annan natur. Skapa en komplett tavelvägg med många tavlor som exempelvis; svartvitt motiv av lejon framifrån, och bredvid ett motiv av en zebra i profil. Ha sedan förslagsvis ett primärt tavelset med färg i mitten av hela tavelväggen med motiv av Afrikas vackra natur.

På andra sidan tavelväggen kan du fortsätta fylla på med djur från Afrikas savanner; en tavla med svartvitt motiv av en zebra och svart bakgrund, simpel poster med en tiger i profil, motiv av en fin elefant och fortfarande svartvitt som röd tråd men välj gärna tavlorna i varierade storlekar. Fortsätt med motiv av en gorilla och en texttavla med texten "AFRIKA". Ett ytterligare tavelset med svartvitt motiv blir fint att utöka med.

Tavelkollektion med Dödskallemotiv
Dödskalle japp! Inte som många tror att det stavas döskalle. Vi har ett brett utbud av motiv med dödskallar i olika format med olika typer av intryck. Skapa en tavelvägg med endast motiv av dödskallar av olika karaktär. Blanda enkla och snygga, svartvita motiv med tavlor av retro karaktär med det mexikanska temat "los muertos" som på svenska översätts till "de dödas dag" som är en årlig fest och tradition som firas i Mexiko. Det kan bli riktigt coolt och trendigt att blanda och endast låta just dödskalle vara den gemensamma nämnaren i tavelväggen.

Som vi alltid tipsar om angående tavelväggar är att ha ett motiv som "center piece", alltså en fundamental och huvudsaklig tavla i centrum. Denna tavla får gärna vara ett tavelset i flera delar och skilja sig i färg/karaktär/storlek från resten av tavelväggens alla sekundära motiv.

SwedeArts använder cookies för dina inställningar och varukorg. Genom att använda webbplatsen godkänner du användandet av cookies och vår webbplats.